Athletic Bilbao v Girona – Analiză, Pont, Cote, Live Stream

Iker-Muniain-Athletic-Bilbao

Ultimul meci al acestei etape din Primera se va desfășura luni seară la Bilbao unde echipa locală va găzdui pe Girona. 

Bilbao are un început de sezon mult sub așteptări. După 14 etape echipa a acumulat doar 11 puncte înregistrând doar o singură victorie iar aceasta venind exact în prima etapă a campionatului pe data de 20 August acasă împotriva lui Leganes. Iar ceea ce este interesant despre această victorie este că ea a fost obținută cu ajutorul unui gol în prelungirile meciului când Muniain a făcut 2-1.

După acest prim meci a urmat o serie de meciuri terminate la egalitate sau pierdute. Faptul că cei din Bilbao au reușit doar o singură victorie este puțin surprinzător din mai multe motive. În primul rând au existat două meciuri în acest sezon când au condus 2-0 însă au terminat aceste partide cu un scor de egalitate 2-2. Iar în partidele cu Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid au avut o prestație chiar bună reușind un egal 1-1 atât cu Barcelona cât și cu Real Madrid. Iar cu cei de la Atletico au pierdut 3-2 în cele din urmă, însă au creat reale probleme conducând 2-1 până în minutul 80. 

Rezultatele obținute de cei de la Bilbao nu reflectă calitatea și valoarea jucătorilor ce formează lotul. Însă momentan se află într-o situația mai puțin bună iar la fel cum victoriile cum mai multe victorii odată ce moralul devine mai bun printre jucători, la fel și rezultatele mai slabe tind să ducă alte rezultate slabe iar echipa începe să-și sape și mai adânc gropa în care se află. Din mai multe puncte de vedere a sosit timpul pentru un rezultat pozitiv pentru Bilbao, altfel lucrurile pot deveni chiar periculoase. În trecut am văzut echipe bune care au retrogradat chiar dacă aveau un lot valoros pentru simplul fapt că nu puteau să iasă dintr-o fază mai puțin fastă sau nu reușeau să iasă la timpul potrivit. Bilbao mai are timp, acest meci nu este crucial însă este o oportunitate foarte bună de a obține a doua victorie a sezonului.

Adversarul lor, Girona, însă nu este o echipă de neglijat. Înaintea acestui meci se află pe un respectabil loc 9 cu 21 de puncte acumulate. Statistica ce sare în evidență este forma lor în deplasare. Sunt singura echipă din Primera ce nu au avut nicio învrângere în deplasare în cadrul acestui sezon. Din 6 partide departe de casă au avut 3 victorii și 3 egaluri. De fapt au obținut mai multe puncte în deplasare decât pe teren propriu, ceea ce este o anomalie, însă este probabil să fie corectată până la sfârșitul sezonului iar acest meci este o primă șansă în această direcție. 

Jucătorul de urmărit de la Girona este fără îndoială atacantul uruguayan Cristhian Stuani care are o formă de invidiat. 12 meciuri și 11 goluri. Astfel de numere spun totul. Este într-o formă excelentă, iar aceasta este datorată și jocului echipei, dar aștept și un meci mai puțin reușit din partea lui. Dacă va avea încă o zi bună, va fi greu de oprit de defensiva lui Bilbao care sezonul acesta a reprezentat punctul slab al echipei. Însă pentru această partidă Bilbao trebuie să știe ce au de făcut ceea ce este încurajator însă este o chestiune dacă o vor fi face. 

La Bilbao jucătorii tineri Ikei Muniain și Ikani Williams alături de veteranii Aduriz și Susaeta sunt cei de la care se așteaptă rezultate însă în acest sezon au dezamăgit pe alocuri. Dar semnele pozitive au venit în ultimul meci de cupă unde Bilbao s-a impus 4-0 cu Huesca. Acest rezultat pozitiv alături de numirea noului antrenor Gaizka Garitono cred că au dus un nou suflu pentru echipă. Pentru acest meci noul antrenor va fi fără fundașii titulari însă mă aștept la o luare de atitudine din partea celor ce îi vor înlocui. 

Predicția pentru acest meci este victorie Athletic Bilbao. Cota este de 2+ la majoritatea caselor de pariuri (cea mai mare am găsit-o 2.04 la EfBet) iar de obicei îmi place să prind o cotă și mai bună online însă în acest caz consider că și cota înainte de start reprezintă ceva valoare. Mi-ar fi plăcut să avem o cotă de 2.20+ care ar fi reprezentat mult mai multă valoare. De asemenea veți putea urmări meciul live pe Digi Sport 2 începând cu ora 22:00 sau aveí live stream disponibil la Unibet sau Betano. Pentru pariuri live sau ajustarea poziției acestui pariu să fiți atenți la cum se comportă defensiva lui Athletic.

Baftă!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *