Manchester United v Arsenal – Analiză, Pont, Cote, Live Stream

Anthony-Martial-Manchester-United

Diseară în cadrul etapei de mijloc de săptămână din Premier League vom avea parte de a serie de meciuri din care cel mai interesant pare să fie cel dintre Manchester United și Arsenal.

Acesta este primul meci între cele douâ echipe, de ceva vreme, ce nu va avea pe banca tehnicà pe niciunul dintre cei mai longevivi antrenori Alex Ferguson si Arsene Wenger,  cel din urma fiind inlocuit la inceputul acestui sezon de catre spaniolul Unai Emery.

Manchester United continua sa fie intr-o faza mai putin favorabila, avand probleme in mai multe departamente. Primul dintre aceste departamente și probabil cel mai important este vestiarul, unde Mourinho nu reușește să fie un vector de mișcare în direcția bună. Legături tensionate cu vedetele echipei nu îl ajută iar lipsa de soluții pe planul defensiv doar accentuează state de fapt. Timpurile în care Manchester United domina fotbalul englez s-au sfârșit iar cu rivala locală având un buget nelimitat cât și un antrenor ce tinde să atingă nirvana nu se întrevede luminița de la capătul tunelului. Dacă adaugi la această situație și ascensuinea lui Liverpool atunci nu mai sunt multe de spus. Sezonul trecul Man U a reușit să termine sezonul de locul secund însă la 19 puncte distanță de Man City ceea spune totul.

Forma recentă a echipei nu este cea mai bună, ultimele 5 meciuri oficiale aducând doar 2 victorii iar acelea fiind în cadrul Ligii Campionilor, 2-1 în deplasare la Juventus spre începutul lunii Noiembrie și 1-0 acasă cu elvețienii de la Young Boys pe 27 Noiembrie. Cât despre partidele din Premier League, au fost învinși 3-1 de rivala locală pe 11 Noiembrie după care au urmat două rezultate de egalitate, 0-0 pe teren propriu cu Crystal Palace și 2-2 acasă la Southampton. Aceste rezultate plasează echipa la mijlocul clasamentului cu 22 de puncte acumulate.

De cealaltă parte avem o echipă londoneză care are o suită de jucători cărora le place să joace pentru antrenorul lor. Acest lucru se vede și din rezultate ei nefiind învinși din vara când Chelsea i-a învins 3-2. De fapt în campionat nu au decât două învrângeri acestea venind chiar în primele două etape ale sezonului, cea cu Chelsea și primul meci din campionat cel împotriva celor de la Manchester City. După acele două eșecuri au avut o serie de victorii, doar în ultimul timp înregistrând mai multe egaluri. Iar această performanță de a fi neînvinși a fost realizată pe două fronturi atât în campionat cât și în Liga Campionilor.

Astfel în acest sezon, Arsenal are o șansă reală de a intra din nou în cadrul primelor patru echipe din Premier League după ce în ultimele două sezoane au fost dezamăgitoare din acest punct de vedere, lucru ce a și dus la demisia lui Arsene Wenger. Însă până la finalul sezonului mai e mult de mers iar luna decembrie este una critică pentru clasamentul final. Sunt foarte multe meciuri aglomerate iar echipele ce trec acest test de mijloc de sezon sunt cele care ieși câștigătoare și către finalul sezonului.

Fără îndoială forma de moment al lui Arsenal este excelentă. Jucătorii au încredere în jocul lor de echipă, antrenorul este pe același plan cu ei iar per total totul merge bine. Cu siguranță vor mai veni învrângeri în acest sezon pentru ei cât și perioade mai dificile iar dacă Manchester United era într-o formă ceva mai bună mi-ar fi plăcut șansele lor pentru o victorie în această seară. Însă consider că probleme pentru Arsenal, forma mai proastă va veni ceva mai încolo, poate în Ianuarie, în timp ce Man U pur și simplu are prea multe probleme în defensivă și nu îi văd ieșind victorioși din acestă partidă. De asemenea nu anticipez un meci cu foarte multe goluri. Este posibil să avem parte de un meci frumos cu ceva șanse bune de goluri dar care să se termine fără gol, cele două echipe reușind să se închidă reciproc.

Predicția pentru această partidă este X2 cu o cotă de 1.60 la Unibet.

Meciul va fi transmis în direct în România de Eurosport.

Baftă!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *