Finala Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Daniil Medvedev

Finala Australian Open 2021

Nole – Daniil

Meciul începutului de an, sau, ținând cont de situația tensionată creata de pandemie la nivel global, cel mai așteptat meci al ultimilor ani.

Finala Australian Open 2021

Miza este uriașă: titlul cu numărul 18 de Grand Slam pentru sârb (ar veni la doar 2 titluri în spatele lui Federer și Nadal) sau primul titlu de Grand Slam pentru rusul de 1,98 m. Se spune, adesea, că primul titlu de Grand Slam este unul al ‘descatusarii’, iar, pentru Medvedev, care vine cu un background de titluri importante in spate, e clar că motivația este uriașă.

De partea cealaltă, finala de duminică îl are că favorit, pe hârtie, pe marele jucător sârb Novak Djokovic. Turneul de la Antipozi e că un backyard pentru Nole: nu mai puțin de 8 titluri aici în 17 participări (daca va câștiga mâine ar ajunge la 9 titluri în 18 participări – procentaj de 50%: colosal!), nicio înfrângere de arena principală de aici, Rod Laver, și turneul de Grand Slam la care, e clar, sârbul se simte cel mai bine.

Analizând traseul celor 2 oponenți până în finala de duminică, 21 februarie, ora 10:30 (încă un lucru inedit: niciodată în istorie nu s-a mai încheiat turneul de la Antipozi la aceasta dată), rusul pare mai proaspăt: a stat pe teren 12h și 23min, fata de cele 17h petrecute de sârb. De asemenea, sârbul a avut un traseu mult mai sinuos decât cel al rusului, cu set pierdut in 4 din cele 6 meciuri câștigate până acum, chiar 2 cu Taylor Harry Fritz, cel care, ajutat de problemele de la coapsa dreapta ale lui Nole, a fost aproape de rezultatul carierei in turul al treilea: 7-6 6-4 3-6 4-6 6-2 pentru Djokovic. Probabil doar experiența sârbului, vizibil afectat fizic, i-a permis acestui sa continue meciul și să își acord astfel, practic, șansa de a fi mâine în finala. De menționat și victoria în fața lui Alexander Zverev, locul 7 ATP, care arătase foarte bine la AO2022. Iarăși, experiența sârbului s-a dovedit decisivă și aici, neamțul Zverev având break in fata și minge de dublu-break in 3 din cele 4 seturi jucate: 6-7 6-2 6-4 7-6.

Așa cum am precizat anterior, Medvedev pare jucătorul mai solid in acest turneu, singura sincopă de notat fiind tot cea din turul al treilea, când compatriotul lui Djokovic, și cel mai bun prieten al acestuia din tur, Filip Krajinovic, locul 33 mondial, l-am împins pe rus în 5 seturi, cu decisivul câștigat de cel din urmă la 0: 6-3 6-3 4-6 3-6 6-0. Fun fact de la acest meci: după un avans confortabil de 2 seturi, rusul și-a cedat serviciul in actul al treilea și de acolo a inceput un dialog (sau monolog – spuneti-i cum vreți) continuu cu boxa acestuia, mai exact cu antrenorul lui, Gilles Cervara. Exasperat de lamentările rusului, la 4-1 pentru Krajinovic in setul 4, acesta a plecat din stadion și nu s-a mai întors :). Dar acesta este Daniil Medvedev, un tip extrem de introvertit, dar și temperamental atunci când lucrurile nu merg în favoarea sa. In rest, victorii categorice la compatriotul Andrey Rublev, in sferturi, și la grecul Stefanos Tsitsipas in semifinale, grec care venea pe un val imens de moral după ce l-am bătut pe Rafa Nadal de la 2-0 la seturi pentru iberic (doar Fabio Fognini mai reușise asta vreodată, la US Open 2016). De menționat că atât Rublev’ cât și Tsitsipas erau neînvinși in 2021 – nici Medvedev nu are înfrângere anul acesta, ba mai mult, vine pe un super val de încredere și el, cu victorii în Mastersul de la Paris Bercy 2020, Turneul Campionilor 2020 (de unde datează cea mai recentă întâlnire dintre el și Nole: 6-3 6-3 sec in favoarea rusului) și ATP Cup 2021.

Match-up-ul dintre cei doi este, de asemenea, extrem de strâns, sârbul fiind în fata, 4-3. De menționat și că 3 din ultimele 4 intalniri directe i-au revenit lui Daniil.

Recomandare pentru Finala Australian Open 2021

Acestea fiind spuse, avem o singura concluzie: un meci de neratat, care, după părerea noastră, se va duce în minim 4 seturi, cu șanse mari in a vedea și set decisiv. Daca ar fi sa alegem un câștigător, am merge pe mâna ‘fetei noi’ din circuit: rusul Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev @ 2.05 (Superbet)

Mai multe pronosticuri pre-meci și live pe grupul de Facebook MegaPariuri și pe canalul de Telegram MegaPariuri.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *