Sharapova v Wozniacki – Analiză, Ponturi, Live Stream

Sharapova-Australian-Open-2019

După patru zile de Australian Open avem acum parte de partide din runda a treia. În primele două runde am văzut cum au jucat toți jucătorii și în ce fel de formă sunt.

Pentru această rundă a treia avem mai mult meciuri interesante dar cel dintre Sharapova și Wozniacki îmi atrage atenția cel mai mult.

Pentru aceast turneu Sharapova a fost sub-evaluată în ambele partide. În prima rundă a avut o cotă de 1.4 împotriva lui Harriet Dart și a câștigat 60 60. Dart era o jucătoare venită din calificări ceea ce înseamnă că avea ceva formă dar cu toate acestea nu a putut face absolut nimic. Apoi Sharapova a întâlnit-o pe suedeza Peterson care a venea după o victorie destul de bună împotriva compatrioatei noastre, Sorana Cîrstea. Dar și Peterson a fost dominată de jocul Sharapovei care a avut o cotă de 1.28.

Maria Sharapova

Înainte de Australian Open Sharapova a jucat în turneul de la Shenzhen. Acolo la ales să abandoneze împotriva lui Sabalenka după ce pierduse primul set 61 și era condusă 42 în cel de-al doilea. Motivul invocat pentru retragere a fost o accidentare la coapsa. Această “accidentare” este și responsabilă pentru sub-evaluare șanselor de câștig ale Sharapovei. Dar din punctul meu de vedere această accidentare este falsă sau temporară. Înainte să joace cu Sabalenka, a avut o partidă foarte dificilă cu Xin Yu Wang care a solicitat-o la maxim pe Sharapova iar dacă nu venea accidentarea jucătoarei din China, Sharapova poate nici nu câștiga acea partidă. A fost genul de partidă care îți solicită mult coapsele similar cu ceea ce declara Halep chiar despre un meci împotriva Sharapovei. Multe mingi plate care îți solicită coapsele la maxim. Astfel încât după acel meci cu Xin Yu Wang a venit partida cu Sabalenka unde nu a fost 100% fizic și a decis să se retragă decât să ofere o victorie curată unei jucătoare care poate fi o potențială adversară în viitor astfel încât să aibă un motiv valabil pentru învrângere.

În viitor dacă este întrebată de rezultatele cap la cap între ea și Sabalenka la vreo conferință de presă, poate declara fără nicio problemă că a avut o înfrângere împotriva ei dar a fost accidentată în aceea zi. În plus vremea de la Shenzhen a fost mai puțin bună cu temperaturi scăzute (14-18 grade) ceea ce favoriza accidentările și mai mult.

În orice caz nu aș pune prea mult accent pe aceea accidentare invocată de Sharapova, lucru care s-a dovedit și îm primele partide disputate aici în Australia.

Caroline Wozniacki

De cealaltă parte Wozniacki a jucat în turneul de la Auckland. A jucăt prima rundă cu Siegemund de care a trecut destul de ușor după care a pierdut în două seturi împotriva lui Andreescu. Așadar una caldă una rece, însă e bine de precizat că Andreescu deși mai puțin cunoscută (cel puțin deocamdată) întotdeauna era o jucătoare de viitor care își joacă bine șansele având forță în lovituri cât și o mișcare bună pe teren.

Dar să revenim la Wozniacki. Aici la Melbourne a trecut în prima rundă de Van Uytvanck care poate fi o jucătoare periculoasă însă nu și în acest turneu, iar în runda secundă a trecut de suedeza Larsson care nu poate fi considerată un pericol. Astfel Wozniacki a jucat jocul ei fară a fi testată. Uytvanck nu a fost într-o dispoziție bună de joc și este și predispusă la câteva greșeli neforțate în plus, iar Larsson are același joc ca daneza însă practicat la un nivel mai scăzut.

Cheia Partidei și Pontul

Cheia meciului aici va fi corelația dintre punctele direct câștigătoare și greșelile neforțate. Wozniacki va fi jucătoarea ce se va apara iar Sharapova cea va ataca. Dacă Sharapova reușește destule puncte direct câștigătoare fară să comită prea multe greșeli atunci meciul va fi al ei. Chiar dacă Wozniacki a făcut progrese în ceea ce privește jocul de atac tot nu poate fi considerată o jucătoare ce are soarte meciului pe racheta ei.

Cele două au disputat 10 meciuri împreună, Sharapova conducând 6 la 4.

Sharapova v Wozniakci H2H Australian Open 2019
http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/wplayer.cgi?p=MariaSharapova&f=ACareerqq&q=CarolineWozniacki

Dat fiind faptul că Wozniacki este câștigătoarea acestui turneu și clasamentul celor două, daneza este favorita acestui meci, lucru pe care îl consider greșit astfel încât un pariu pe victoria Sharapovei reprezintă un pariu de valoare. Pontul pentru acest meci este victorie Sharapova la cota de 2.16 ofertă de Betano care a inclus acest meci în oferta lor cu marja 0%.

Cote Sharapova v Wozniacki Australian Open 2019

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *