Juventus v Atletico Madrid – Liga Campionilor, Analiză, Pont, Cote, Live Stream

atletico madrid

Liga campionilor ne-a adus două partide foarte interesante săptămâna trecută cu Ajax și Manchester întorcând situația dublei manșe și reușind calificarea în deplasare.

Săptămâna aceasta aveam parte de încă 4 meciuri interesante unul dintre aceastea fiind partida dintre Juventus și Atletico Madrid. Față de Manchester United și Ajax Torinezii sunt cotați cu o șansă mai bună de a răsturna rezultatul primei partide în fața propriilor fani. Manchester United a avut o cotă de ~20 la calificare înaintea meciului din Paris, iar Ajax a avut o cotă de ~8 pentru calificare înaintea meciului de la Madrid. Șansele lui Juventus exprimate în cote, conform caselor de pariuri sunt de 4.20-4.30 ceea ce transformate în probabilitate înseamnă ~23%. Aceaste cote nu sunt departe de adevăr dar le considerăm ușor greșite având șansele de calificare ale lui Juventus ceva mai mici pe la ~10-12%. Astfel încât un pariu pe calificare celor din Madrid ar reprezenta o ușoară valoare.

Rezultatul din primul meci îi pune pe cei de la Juventus într-o situație foarte dificilă prin prisma faptului că nu au reușit să înscrie la Madrid. Pericolul pentru ei este cel puțin un gol al lui Atletico. Dacă cei din Madrid reușesc să înscrie un gol atunci Juventus va avea nevoie de 4 goluri pentru calificare, ceea ce este foarte greu de realizat. Atletico Madrid este o echipă foarte compactă iar defensiva lor este unul dintre punctele forte. Fundașii centrali Godin și Gimenez lucrează foarte bine împreună de foarte multe sezoane iar filozofia defensivă a celor din Madrid este bine pusă la punct deoarece la închidere ajută foarte bine și mijlocașii laterali pentru Saul sau Koke. Iar dacă tot menționăm acești jucători cheie atunci doresc să precizez și că Diego Godin, căpitanul echipei, a fost declarat apt de joc. Erau niște incertitudini legate de starea lui dar le consider mai mult jocuri mentale decât ceva real, însă problemele de lot constau în absența fundașilor laterali Filipe Luis și Lucas Hernandez.

De cealaltă parte avem pe Juventus care la o prima vedere pare mai mult decât capabilă să răstoarne acest rezultat. Însă consider că este o impresie falsă deoarece similar cu PSG (poate nu chiar la același nivel) echipa din Torino nu prea are adversari de calibru în campionatul intern iar lipsă unor partide cu o intensitate ridicată duce la o oarecare relaxare și atitudine de încredere excesivă care nu este de ajutor atunci când vin aceste meciuri de Liga Campionilor. Sezon de sezon de observă același lucru la toate echipele care au “rezolvat” campionatul dar mai au partide importante de disputat în competiția europeană. Excepția fiind Bayern Munich.

Mult accent a fost pus și pe prezența lui Ronaldo și cum a fost adus la Juventus special pentru această competiție. Ronaldo este doar un jucător iar pentru câștigarea Ligii Campionilor este nevoie în primul rând de un campionat intern foarte competitiv cu cel puțin 3-4 echipe foarte bune. Demersuri în aceast sens au fost făcute în ultimii ani dar este un proces. Fotbalul italian, Serie A a rămas puțin în urma celorlalte campionate europene.

Așadar calculul este simplu. Juventus are nevoie de cel puțin 3 goluri pentru calificare ceea ce statistic vorbind este dificil de reușit. Este adevărat că și două goluri ar fi îndeajuns pentru a intra în prelungiri. Există și posibilitatea penaltiurilor dar și în acest caz șansele sunt de partea celor din Atletico Madrid.

Conform cotele înainte de începerea meciului, pariul sugerat este Atletico Madrid să se califice. Betfair momentan oferă cele mai bune cote pentru o calificare a echipei din Madrid la 1.29.

Cote Calificare Juventus v Atletico Madrid

De asemenea dacă urmăriți meciul live, partida poate deveni și mai interesantă dacă înscrie Juventus un gol devreme motiv pentru care sugerez plasarea unui pariu înainte de meci doar cu jumătate din suma alocată iar pe final dacă Juventus încă nu are golurile nu este exclus un gol pe contra-atac din partea celor din Madrid.

Meciul poate fi vizionat live în România pe Digi Sport 1 începând cu orele 22:00.

Baftă!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *