Liverpool v Napoli – 11 Decembrie 2018, Analiză, Pont, Cote, Live Stream

Jurgen-Klopp

Am ajuns și la ultima etapă a fazei grupelor ligilor europene. În ziua de marți, 11 Decembrie, cel mai interesant meci este cel dintre Liverpool și Napoli. Este un meci direct de calificare în faza următoare a Ligii Campionilor.

Situația este destul de simplă. Liverpool are nevoie de o victorie fie la un scor exact de 1-0 sau victorie la cel puțin două goluri diferență în cazul în care oaspeții reușesc cel puțin un gol.

În meciul tur de pe data de 3 Octombrie 2018, Napoli a ieșit învingătoare însă cu ajutorul unui gol venit în minutele de prelungire. Un alt rezultat ce i-a încurcat pe cei de la Liverpool a fost învrângerea în deplasare la Steaua Roșie Belgrad unde au pierdut cu 2-0. Inițial “cormoranii” au început cum nu se putea mai bine cu o victorie 3-2 acasă în fața celor de la PSG. Dar apoi au câștigat doar cu Belgrad, acasă cu 4-0. 

De cealaltă parte, Napoli are la fel doar 2 victorii însă este neînvinsă remizând toate celelalte partide. 

În campionat Liverpool se află într-o bătălie strânsă cu Manchester City pe când Napoli este la 8 puncte depărtare de Juventus ceea ce face bătălia pentru titlu aproape imposibilă. Acest aspect este important pentru că astfel Napoli a avut acest weekend disponibil doar pentru a se concetra pe acest meci. Însă în astfel de situații ceea ce se întâmplă este creșterea presiunii pentru meciul de Liga Campionilor și o stare de joc care nu este la nivelul optim.  Dar ultima etapă Napoli a câștigat acasă cu Frosinone 4-0. Un adversar destul de facil. Destul de interesant este că și Liverpool a câștigat în deplasare la Bournemouth cu același scor însă rezultatul obținut de ei a și contat ei fiind pe primul loc în Premier League în acest moment.

Formă Liverpool WWWLW

Formă Napoli WWWDW

De fapt ambele echipe au câștigat ultimele 3 meciuri și sunt într-o formă bună, dar jucătorii lui Napoli undeva în subconștient s-ar putea să-și pună semne de întrebare în legătură cu meritul de participare în “primăvara europeană” cel puțin în Liga Campionilor. Pe când cei de la Liverpool sunt “în priză” știind că sunt fruntași în EPL dar și că au calitățile necesare câștigării unei competiții precum Liga Campionilor.

Apoi mai intervine un alt aspect important. Poate cel mai important, și anume că acest meci se va disputa pe Anfield. Atmosfera și susținearea publicul este unică acasă la Liverpool. În EPL au un record de 6-1-0 acasă iar acel rezultat de egalitate fiind înregistrat când cei de la Manchester City au venit în vizită. Jurgen Klopp știe că nu se poate baza pe un rezultat de 1-0 sau nu poate pleca de la premiza că Napoli nu va înscrie. Dacă cei de la Napoli vor înscrie sunt pregătiți să câștige și la două goluri diferență. Cel puțin așa a declarat. Un gol din partea lui Napoli ar presupune astfel un rezultat de cel puțin 3-1 pentru o calificare, ceea ce face totuși apărarea lui Liverpool să fie importantă dar vor avea și posibil doi titulari lipsă.

Mane și Lovren ar putea lipsi pentru Liverpool cu lipsa lui Lovren în apărare fiind cea mai importantă. Dar când vine vorba de Liverpool spiritul de echipă este cel mai important.

Per total este un meci greu de prezis însă am încredere în Liverpool de a duce victoria în cele din urmă. Momentan Betfair oferă 1.66 pentru victoria cormoranilor.

Dar in-play s-ar putea să fie mai multe oportunități deoarece orice gol va fi important și va schimba dinamica meciului. De la bun început Liverpool va fi echipa ce caută victoria dar dacă înscriu primii atunci Napoli va ataca mult mai mult însă asta îi poate descoperi mult pe contra-atac dar nu va conta foarte mult deoarece își pot asuma un asemenea risc deoarece și la 2-0 Napoli tot de un gol înscris vor avea nevoie. Este esențial și timpul jocului în care va veni golul (golurile).

Un pont înainte de meci este victorie Liverpool la cote de ~1.66, dar sugestia mea este să vedeți ce oportunități vor apărea și live. 

Baftă!

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *