Nu ține de noroc

noroc

Lui Mark Twain îi este atribuită următoarea zicală:


“Ceea ce ne pune în dificultate nu sunt atât de mult cunoștințele pe care nu le-am dobândit, cât cele pe care le avem deja dobândite și se dovedesc a fi false.”

Mark Twain


(sau pentru o traducere mai colocvială ce poate fi întâlnită și la începutul filmului The Big Short (2015): “Nu-i ceea ce nu știi ce te bagă în belele. E ceea ce știi sigur, dar nu e chiar așa.”)


Foarte multă lume are ceva cunoștințe, cel puțin la nivel elementar despre pariuri sportive. Casele stradale sunt prezente peste tot în România, de la orașe, la cele mai mici comune. Sunt definite ca fiind “jocuri de noroc.”

Chiar reglementarea lor în țara noastră e efectuată de o instituție ce poartă numele (incorect spun eu) de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc.


Însă după cum spunea Mark Twain. E ceea ce știi sigur, însă nu e chiar așa, ce te bagă în belele. Iar mulți oameni știu că pariurile sportive sunt jocuri de noroc.


Dar nu e chiar așa.

De fapt nimic nu e mai departe de adevăr.


Dacă pariurile sportive sau jocurile de noroc ar ține într-adevăr de noroc atunci ai mai auzi de știri precum “Betano (sau Unibet sau oricare altă casă de pariuri) a dat faliment astăzi din cauza lipsei de noroc” sau pur și simplu al ghinionului. Dar nu vei auzi o astfel de știre niciodată.

De ce?


Pentru că pariurile sportive nu țin de noroc, ci țin de o ramură a matematicii, o știință exactă. Totul se rezumă la numere și probabilități. E un joc de numere.

Odată ce înțelegem acest concept suntem mult mai bine echipați pentru a plasa pariuri profitabile și a ne bucura din plin de pariurile sportive.


Iar dacă tot vorbim de noroc, țin să închei prin a reitera și zicala românească conform căreia norocul și-l face omul cu mâna lui.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *