De ce pariază oamenii?

oameni suporteri

Am văzut împreună cum jocurile de noroc, în special pariurile sportive nu țin de fapt de noroc ci sunt mai degrabă jocuri de numere și probabilități, după care am descoperit împreună cum sunt calculate șansele de câștig și cum funcționează cotele iar mai apoi cum casele de pariuri adaugă o marjă în cote pentru a realiza un profit indiferent de rezultatul final al unui eveniment.

Luând în considerare faptul că toate casele de pariuri au aceste marje în cote apare întrebarea logică de ce să mai pariem? La o primă vedere ar părea imposibil să câștigi pe termen lung. Cu toate acestea pariurile sportive sunt unul dintre sectoarele cu cele mai mare dezvoltare. Milioane de oameni pariază miliarde de dolari în fiecare săptămână.

În general similar cu loteriile, oamenii pariază în speranța că își vor înmulți banii. Dar după cum știu majoritatea pariorilor veterani nu e atât de simplu pe cât pare. Dar vor aborda subiectul profitului la pariori într-o postare viitoare.

Ceea ce e interesant însă e că și după ce află, atât teoretic cât și practic, că e dificil să facă un profit pe termen lung majoritatea jucătorilor continuă să parieze. Sunt mai multe motive pentru acest lucru.

În primul rând pentru majoritatea oamenilor, pariurile sportive sunt și ar trebui să fie o formă de divertisment, o modalitate de a combate plictiseala. Majoritatea pariorilor plasează bilete tip combo unde cotele se înmulțesc astfel încât să aibă o cotă mult mai atrăgătoare și să aibă potențialul de a duce un profit ridicat în raport cu miza inițială. Chiar și în eventualitatea în care un astfel de bilet este câștigător, de cele mai multe ori banii câștigați vor fi plasați pe alte bilete iar mai devreme sau mai târziu profitul se va transforma în pierdere.

În astfel de cazuri pariorul plătește pentru emoția unui posibil câștig. Emoție care îl scoate din starea de plictiseală. Nimic rău în asta. Problema intervine când selectarea meciurilor sau creerea biletelor sau chiar urmărirea meciurilor pentru acest scop ocupă mai mult timp decât și-ar dori jucătorul, astfel divertismentul lui devenind o ușoară dependență care dacă nu este ținută sub control poate deveni mare problemă cu consecințe negative reale.

Cel de-al doilea caz în care pariază oamenii este să compenseze sau să se asigure în cazul producerii unui eveniment mai puțin dorit. Spre exemplu joacă echipa favorită. Pariorul plasează un pariu împotriva echipei favorite astfel încât dacă echipa al cărei suporter este sfârșește prin a pierde, atunci cel puțin el a câștigat la pariuri.

Iar cel de-al treilea caz în care pariază oamenii e pentru profit. Numărul jucătorilor profitabili pe termen lung e scăzut raportat la procentajul total dar totuși ei există. În următoarea postare vom vedea cum reușesc să obțină profituri consistente și constante pe termen lung.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *